Senaste inläggen

En kort rapport från "Vilda Dagar" under helgen.

Det var skapligt med folk i centrat,. 15.733 personer kom under lördagen och 10.181 personer under söndagen, alltså nästan 26.000 personer. Vår utställning hamnade lite på sidan om från de andra utställarna vilket var lite synd, men samtidigt så kunde de som verkligen var intresserade få stå i lugn och ro och titta på bilderna.

En del bilder där ljuset är ointressant eller där färgerna gör att det känns rörigt kan ibland tjäna på att konverteras till svartvitt. Ofta blir intrycket av en svartvit bild lite mer dämpat och man får mer distans till motivet, troligen pga att vi uppfattar verkligheten i färg.

Fåglar är tacksamma att ta bilder av då de finns nästan överallt. Genom åren har det blivit många fågelbilder både på hemmaplan och när jag har befunnit mig på resande fot. Det fina med fåglar är att man med relativt enkla medel kan ta bra bilder hemma i sin egen trädgård om man vill och att man med lite tålamod kan komma dem ganska nära.

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av djur och deras beteenden. Att bara sitta och studera dem i sig tycker jag är en ren njutning och lyckas man dessutom att fånga det på bild så är det ännu bättre. En bra djurbild för mig är när djuret uppfattas som en individ av betraktaren och inte bara som ytterligare en representant för sin art.

De vita älgarna har blivit något av min specialitet och är kanske det djur som fascinerar mig allra mest. Det har rapporterats om vit älg från lite olika platser i Sverige och Norge men här i mina hemtrakter så har de funnits kontinuerligt i varierande antal ända sedan åtminstone 1900-talets början.

Att Eda i västra Värmland hyst en fast stam av vita älgar sedan 1900-talets början är numera ganska välkänt. De vita älgarna har förekommit flitigt i Mitt i naturens tittarfilmer på TV. Ett värdshus i trakten har fått namnet ”Vita Älgen”. En vit älgko har varit omslagsflicka på lokaldelen av telefonkatalogen och en glad, vit älgtjur har fått agera logotyp för Eda kommun. De vita älgarna har blivit en symbol för hela trakten och en mindre turistattraktion bland tillresta naturintresserade.

EN LITEN BLOGG OM NATUR, NATURFOTO OCH LIVET I ÖVRIGT.

036968
Idag
Igår
Denna veckan
Förra veckan
Denna månaden
Förra månaden
Alla
20
33
305
36312
1299
1878
36968

Din IP-adress: 54.146.28.90
2017-06-24 05:26:23